Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Hier vind je diverse informatie over de arbeidsmarkt, de verschillende beroepsrichtingen, wat je kunt leren en hóe je leren en werken kunt combineren.
Afbeelding
Persoon in het midden, denkwolkjes met iconen voor verschillende branches. O.a. horeca, zorg, bouw, kantoorwerk.
Het Leerwerkloket ondersteunt werkgevers met het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen en helpt onder meer met: advies op maat over scholing en ontwikkeling van personeel, inzicht in de regionale scholings- en arbeidsmarkt, inzicht in financiële regelingen.
Afbeelding
Werkgever aan bureau, vergrootglas zoekt in groep mensen naar geschikte werknemer
Er zijn in deze periode veel gratis cursussen en opleidingen waar je gebruik van mag maken, vaak aangeboden door de Rijksoverheid. Kijk maar snel of er wat van je gading bij zit.
Afbeelding
Vrouw in bibliotheek, corona steunmaatregelen leren en werken
Oriënteren in Horeca, Techniek, ICT, Groen of in Welzijn/Zorg? Ontdek met behulp van een zogenaamde oriëntatiecarrousel welke competenties bruikbaar zijn, welke kennis aansluit en ontdek wat er nodig is bij een daadwerkelijke keuze.  Ervaring is niet vereist, interesse en motivatie wel. 
Afbeelding
Illustratie van carrousel met verschillende beroepen
Wil je je oriënteren op een andere baan, wil je een keuze maken voor een cursus, opleiding, studie maar je weet nog niet in welke beroepsrichting? Hier vind je handige hulpmiddelen. Kom je er zelf niet uit? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs!
Afbeelding
Bewegwijzeringspaal, gekleurde lucht zonsondergang
Ben je zover om daadwerkelijk te solliciteren? Maar vind je het spannend om dit online via een webcam te doen? Hier vind je tips die je kunnen helpen.
Afbeelding
Vrouw aan bureau met laptop
Na een aantal jaren bij een supermarkt te hebben gewerkt, wilde Simone haar hart volgen en op zoek naar een passende baan in de zorg. Een samenwerking tussen Rijnstate, het Leerwerkloket, het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland en UWV heeft ertoe geleid dat ze nu twee dagen in de week bij Rijnstate werkt. 
Afbeelding
Drie betrokken personen praktijkvoorbeeld Simone