Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Hier vind je diverse informatie over de arbeidsmarkt, de verschillende beroepsrichtingen, wat je kunt leren en hóe je leren en werken kunt combineren.
Afbeelding
Persoon in het midden, denkwolkjes met iconen voor verschillende branches. O.a. horeca, zorg, bouw, kantoorwerk.
Het Leerwerkloket ondersteunt werkgevers met het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen en helpt onder meer met: advies op maat over scholing en ontwikkeling van personeel, inzicht in de regionale scholings- en arbeidsmarkt, inzicht in financiële regelingen.
Afbeelding
Werkgever aan bureau, vergrootglas zoekt in groep mensen naar geschikte werknemer
We hebben op dit moment inloopspreekuur in Arnhem en in Zevenaar. Voel je vrij om binnen te lopen voor een gratis adviesgesprek. Arnhem: elke dinsdagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur (Adres: Boulevard Heuvelink 4, Arnhem) Zevenaar: elke tweede dinsdag van de maand van 12.30 tot 16.30 uur (Adres: Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27, Zevenaar - ruimtes 28/29)
Afbeelding
Foto Leerwerkloket Midden Gelderland
Wanneer en hoe vraagt u als werkgever de subsidie aan?  U vraagt als werkgever de subsidie aan binnen een jaar na afloop van de stage of leerbaan. Er is nog 1 aanvraagronde.    
Afbeelding
Foto Duurzaam inzetbaar op de arbeidsmarkt
Een opleiding gericht op het halen van een mbo-diploma bestaat uit beroepsgerichte vakken, beroepspraktijkvorming in het leerbedrijf, generieke vakken zoals loopbaan en burgerschap, taal en rekenen. Afhankelijk van de meegebrachte werkervaring, kennis en (werk)ervaring kan de opleiding worden verkort, dit heet MBO 3e leerweg. 
Afbeelding
Meerwaarde scholing praktijkleren in het MBO voor werkenden en werkzoekenden
Lees hier het artikel in Hét Ondernemersbelang met Dorry Willemsen (Leerwerkloket) en John Kemper (SROI)
Afbeelding
Oriëntatiecarrousels Midden Gelderland, foto Dorry Willemsen en John Kemper
Wil jij aan de slag met jouw loopbaan, maar weet je niet hoe? Wil jij ander werk, maar weet je niet goed wat bij je past en waar je enthousiast van wordt? Weet je welke richting je op wil, maar nog niet hoe je dit kan bereiken? Loop dan met ons mee!
Afbeelding
Wandelcoaching
Leven lang ontwikkelen een STAP dichterbij! Hier lees je over de voorwaarden en hoe de STAP subsidie aan te vragen.
Afbeelding
Stapeltjes munten waaruit kleine plantjes groeien
John Kemper is accountmanager SROI binnen de gemeente Arnhem. Dat betekent dat hij collega’s én ondernemers helpt met het maken van sociale impact tijdens het inkooptraject. Daarnaast begeleidt John mensen vanuit de participatiewet en helpt hij werknemers via het Leerwerkloket aan SROI-banen binnen en buiten onze gemeente.
Afbeelding
Foto John Kemper
Hier vind je een regionaal overzicht van kansrijke beroepen. Dit zijn beroepen met voldoende of goede kansen op de arbeidsmarkt.
Afbeelding
Kansrijke beroepen Midden-Gelderland
Er zijn veel gratis cursussen en opleidingen waar je gebruik van mag maken, vaak aangeboden door de Rijksoverheid NL Leert Door. Ontdek of er wat voor jou bij zit.
Afbeelding
scholing
Na een aantal jaren bij een supermarkt te hebben gewerkt, wilde Simone haar hart volgen en op zoek naar een passende baan in de zorg. Een samenwerking tussen Rijnstate, het Leerwerkloket, het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland en UWV heeft ertoe geleid dat ze nu twee dagen in de week bij Rijnstate werkt. 
Afbeelding
Drie betrokken personen praktijkvoorbeeld Simone