Blijf leren

Blijf ontwikkelen

Zij gingen je voor

'Het is net als met fietsen, je verleert het eigenlijk nooit'

Afbeelding
Drie betrokken personen praktijkvoorbeeld Simone

Droomfunctie bij Rijnstate 
Simone werkt twee dagen in de week bij Rijnstate. Deze mooie kans heeft zij gekregen door de samenwerking tussen Rijnstate, het Leerwerkloket, het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland en UWV.

Samenwerken in de regio
Door persoonlijke omstandigheden heeft Simone geen relevante werkervaring opgedaan na het afronden van haar opleiding tot doktersassistente. Na een aantal jaren bij een supermarkt te hebben gewerkt, wilde Simone haar hart volgen en op zoek naar een passende baan in de zorg.

Via haar eigen netwerk kwam zij door Werner van der Linden van Perspectief op Werk in contact met Leerwerkloket Midden-Gelderland in Arnhem. Tijdens gesprekken met een loopbaanadviseur van het Leerwerkloket, Trudie Rupert, kwam naar voren dat Simone het liefst wilde werken in lijn met haar opleiding en bij voorkeur in een ziekenhuis. Maar ook dat de taken en verantwoordelijkheden die daarbij horen nog te hoog gegrepen zouden zijn. Het Leerwerkloket schakelde daarom met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, om samen op zoek te gaan naar een functie die wél zou passen bij Simone haar talent.

Passende functie
De accountmanager functiecreatie van het Werkgeversservicepunt, Willem Duifhuizen, was juist op dat moment in gesprek over vacatures met deeltaken voor een doktersassistent bij Rijnstate. Samen met UWV waren er verkenningsgesprekken voor een inclusieve arbeidsanalyse bij Rijnstate.
Afgesproken is toen om Simone alvast onder de aandacht te brengen bij Rijnstate. Via het hoofd van de poli Cardiologie, Corrie Brouwer, werd er een ontmoeting via Teams ingepland om met Simone kennis te maken. In deze digitale ontmoeting kwam Simones enthousiasme, maar ook haar onzekerheid naar voren. Maar Corrie verzekerde haar: ”Het is net als met fietsen, dat verleer je nooit!”. Hierop werd een meeloopochtend voorgesteld, zodat zij kon meekijken met het reilen en zeilen op de afdeling.  

Handige HARRIE
Tijdens de meeloopochtend ontmoette Simone Margreth van der Schot, een van de HARRIE’s van Rijnstate (Een HARRIE is een ondersteunende collega op de werkvloer en staat voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk, red.). Zij bespraken een aantal ondersteunende taken die bleven liggen in verband met een zwangerschapsverlof. HARRIE Margreth zag voor Simone de mogelijkheid om deze taken een aantal uren per week op te pakken.

Iedereen doet mee!
En dat pakte goed uit: Simone werkt nu met veel plezier ruim twee dagen per week bij Rijnstate mét, als het nodig is, een ondersteunende HARRIE. Zo heeft Simone haar passende droombaan gevonden, dankzij de flexibiliteit, snelheid en betrokkenheid van alle eerder genoemde samenwerkende partijen in onze regio!

© Artikel en foto van Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland