Blijf leren

Blijf ontwikkelen

Een persoonlijke ervaring: Een nieuw begin met hulp van het Leerwerkloket

Door Carola

Mijn vraag aan het Leerwerkloket: Ik kwam in aanraking met het Leerwerkloket via een vriendin die me vertelde dat je ook zonder uitkering hulp kunt krijgen bij het vinden van een nieuwe baan. Na een bezoek aan werk.nl kwam ik bij het Leerwerkloket terecht. Ik zocht hulp bij het vinden van een baan en wilde tips voor mijn sollicitatiebrief en CV.

Hulp en advies van het Leerwerkloket: Ik kreeg ondersteuning bij het maken van een nieuw CV en kreeg tips over welke websites ik het beste kon gebruiken. Vooral de persoonlijke gesprekken en de afspraak om samen naar mijn CV te kijken vond ik erg nuttig.

Concrete stappen die ik heb gezet: Ik heb mijn CV vernieuwd, hoewel ik momenteel nog niet zeker weet welke stappen ik nu precies wil zetten. Maar ik ben wel trots dat ik een baan heb gevonden voor 12 uur per week.

Advies aan anderen die overwegen contact op te nemen met het Leerwerkloket: Het is ontzettend prettig om hulp te krijgen bij het vinden van een baan wanneer je er zelf even niet meer uitkomt. Het is nog vrij onbekend, maar ik weet wel dat als ik weer hulp nodig heb, ik het Leerwerkloket weer zou benaderen. De ondersteuning heeft mijn zelfvertrouwen in het vinden van een nieuwe baan weer teruggegeven, nadat ik onzeker was geworden door de vele afwijzingen.

Plannen en dromen voor de toekomst: Ik begin half mei aan mijn nieuwe baan als Activiteitenbegeleider. Mijn droom is om dit te kunnen blijven combineren met mijn werk als stoelmasseur en om meerdere opdrachten te krijgen.

We willen Carola hartelijk bedanken voor het delen van haar ervaring met het Leerwerkloket. We wensen haar veel succes en geluk met haar nieuwe baan en toekomstplannen!