Blijf leren

Blijf ontwikkelen

Podcast: arbeidsmarkt Midden Gelderland

Onze collega, Trudie Rupert, heeft meegewerkt aan de eerste aflevering van de Arbeidsmarktpodcast Midden-Gelderland. Achter de schermen werken alle arbeidsprofessionals samen, om zo iedere werkzoekende het maatwerk te bieden dat nodig is. In een van de items in de podcastaflevering staat de samenwerking tussen het Leerwerkloket en het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland in de spotlights. Een bijzonder verhaal waarin Marcel zijn verhaal deelt over hoe hij zijn droom tot werkelijkheid wist te brengen. Luister naar Marcel, Trudie Rupert en Pascal Foorthuis (min. 23.42 - 36.39).

Onder de afbeelding vind je het verhaal over de volledige podcastaflevering.

Arbeidsmarktpodcast Midden Gelderland

Wat levert samenwerking binnen het Regionaal Mobiliteitsteam Midden-Gelderland op voor werkgevers en werkzoekenden? Luister naar de podcast en laat je verrassen!

Je hoort bijvoorbeeld twee prachtige voorbeelden van werkzoekenden met een droom die in eerste instantie niet haalbaar leek. Zij worden ondersteund door onder meer het Leerwerkloket, het Werkgeversservicepunt Midden-GelderlandUWVSamenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), regionale gemeenten en ROC RijnIJssel. Hoe zorgen deze partijen er samen met werkgevers voor dat de dromen van gemotiveerde werkzoekenden toch werkelijkheid worden?

Met dank aan werkgevers E-Care Reverse Logistics BV2SwitchVNO-NCW Midden en podcastmaker Alexander Steegh

Live > luister & volg op Spotify: https://spoti.fi/3zvQaO2

ITEM 1 (min. 00.39) >> 2SWITCH Arnhem en het RijnIJssel College hebben een kwalificeringsprogramma ontwikkeld voor zij-instromers. De eerste deelnemer is meteen een schot in de roos. Aan het woord komen Xiomara, Michael Edenburg en Richard Huisman

ITEM 2 (min. 13.11) >> E-Care Reverse Logistics werkt al jaren samen met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. Beide halen het beste in elkaar naar boven als het gaat om het includeren van werkzoekenden met een ondersteuningsbehoefte. Aan het woord komen Edwin Bouman en Roland Baauw.

ITEM 3 (min. 23.42) >> Achter de schermen werken alle arbeidsprofessionals samen, om zo iedere werkzoekende het maatwerk te bieden dat nodig is. In dit item staat de samenwerking tussen het Leerwerkloket en het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland in de spotlights. Een bijzonder verhaal waarin Marcel zijn verhaal deelt over hoe hij zijn droom tot werkelijkheid wist te brengen. Luister naar Marcel, Trudie Rupert en Pascal Foorthuis.

ITEM 4 (min. 36.39) >> Het Regionaal MobiliteitsTeam (RMT) Midden-Gelderland is een netwerk van instanties en professionals. Het geheel wordt gecoördineerd door Myriam Wedema. In dit slotitem vertelt zij over de samenwerking, haar passie en zij vertelt zelfs een leuk nieuwtje. 

Alle belangrijke websites op een rijtje:

www.rmtmiddengelderland.nl
www.hoewerktnederland.nl
www.leerwerkloket.nl 
www.s-bb.nl
www.wsp-mg.nl
www.rijnijssel.nl
www.2switch.nl
www.vno-ncwmidden.nl
www.e-care.nl