Blijf leren

Blijf ontwikkelen

Adviesgesprek Leerwerkloket

Elke werkdag staat er een team van loopbaanadviseurs voor jou klaar. Leer ons team kennen!

Wat doen wij?

Voor alle vragen op het gebied van scholing of loopbaan kun je terecht bij het Leerwerkloket Midden-Gelderland. Hier staan specialisten voor je klaar die de onderwijsmarkt goed kennen, veel weten van de kansen op de arbeidsmarkt en van financieringsmogelijkheden. Hierbij kun je denken aan omscholing, bijscholing, studiekeuze, beroepskeuze, loopbaanadvies, scholing op de werkvloer of algemene informatie over de arbeidsmarkt.

Voor wie?

Leerwerkloket Midden-Gelderland is er voor iedereen en voor alle leeftijden: scholieren, studenten, werkzoekenden, werkenden en ook voor werkgevers. Het maakt niet uit of je wel of niet een uitkering krijgt. Wij zijn een onafhankelijk adviesloket en onze dienstverlening is voor iedereen kosteloos.

Waar? 

De adviesgesprekken vinden plaats op het Werkplein op de Boulevard Heuvelink 4 in Arnhem. Op woensdagen is er ook een mogelijkheid om af te spreken in het Werkcentrum van Elst. Heeft dit je voorkeur? Vermeld dit dan in jouw aanmelding. 

Meld je hier aan voor een adviesgesprek

Waar kunnen wij je mee helpen?

  • Vraag je je af welke opleiding of beroepsrichting bij jou past?
  • Wil je graag beter worden in Nederlandse taal?
  • Wil je je opleiding combineren met een stage of een vak leren in de praktijk?
  • Wil je een carrièreswitch maken, maar weet je niet waar je moet beginnen?
  • Ben je werkloos en wil je nieuwe kansen creëren via bij- of omscholing?
  • Wil je doorgroeien in jouw werk of misschien iets heel anders gaan doen?
  • Ben je vijftigplusser en wil je graag nog iets nieuws leren?
  • Ben je benieuwd wat jouw ervaring waard is?
  • Wil je niet meer aan de slag als zzp'er en ben je opzoek naar iets anders? 
  • Wil je graag jouw medewerkers scholen?

Met al deze vragen, of andere vragen over leren en werken, kun je bij ons terecht. 

Wat kun je verwachten?

Jouw vraag bepaalt het verloop van de gesprekken. We starten met een intake, waarin je kunt vertellen wat jouw vraag is, hoe jouw situatie eruit ziet en welke wensen je hebt. De vier thema's die aan bod (kunnen) komen staan hieronder. Bij ieder thema vind je een voorbeeld van hoe onze ondersteuning eruit kan zien. 

Ontdek
Waar sta je nu? Wat past bij je? En wat zijn jouw talenten?
In dit thema onderzoek je wat bij je past en welke opleidingen of beroepen een goede keuze kunnen zijn. Om je te helpen deze vragen te beantwoorden, kunnen we bijvoorbeeld een interessetest inzetten om jouw interesses in beeld te brengen.

Kies
Waar liggen kansen? En waar wil je naartoe? 
In dit thema onderzoek je wat een duurzame stap kan zijn voor jouw loopbaan. Bijvoorbeeld: een hulpmiddel om te zien welke beroepen veel kansen bieden, is de kansberoepenlijst

Leer
Wat moet je nog leren om jouw keuze te bereiken? En waar kun je je (om-, her- of bij-)scholen?
In dit thema onderzoek je welke (vorm) opleiding en/of leerplek bij jouw wensen passen, of hoe je dit kunt financieren. Er zijn verschillende soorten opleidingen. Je kunt bijvoorbeeld veertig uur per week naar school gaan, maar je kunt ook werken combineren met leren. 

Werk
Hoe kun je een leerplek of werk vinden? Hoe solliciteer je?
In dit thema onderzoek je hoe je de stap kunt zetten richting een leerplek of werk. Er zijn veel websites die je hierbij kunnen helpen. Op stagemarkt en leerbanenmarkt vind je bijvoorbeeld vacatures voor stages en leerplekken. Een goed cv en motivatiebrief helpen je om de kansen te vergroten een leuke baan te vinden.

Meld je hier aan voor een adviesgesprek