Hét startpunt bij vragen over leren en werken!

We geven onafhankelijk advies op maat en helpen jou in je zoektocht. We zijn er voor alle inwoners die woonachtig zijn in de regio Midden Gelderland, maar ook voor werknemers en werkgevers met scholingsvragen. We brengen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in onze regio bij elkaar. Dit doen we samen met regionale partners, door een leven lang leren én werken te stimuleren.

Werken zonder diploma

Afbeelding
Fietsenmaker in werkplaats

Startkwalificatie

Ben je zonder diploma gaan werken, dan kun je alsnog een startkwalificatie behalen om je kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Je hebt een startkwalificatie wanneer je minimaal een havo-diploma of een mbo niveau 2 diploma bezit. Een startkwalificatie geldt als minimaal opleidingsniveau om kans te hebben op een volwaardige baan.

Vrijstelling

Wanneer je al hebt gewerkt, is het mogelijk om op basis van je ervaring vrijstellingen te krijgen voor de opleiding. Je hoeft dan niet meer de hele opleiding te volgen. Dit kan met een Ervaringscertificaat (EVC)

Vluchteling

Ben je als vluchteling naar Nederland gekomen? En heb je helemaal geen bewijs van je opleiding, zoals een diploma of cijferlijst? En kun je dit ook niet meer veilig opvragen in je land? Dan kun je een aanvraag doen voor een Indicatie Onderwijsniveau.

Advies

Wil je persoonlijk advies, neem contact met ons op. 

Handige links: