Hét startpunt bij vragen over leren en werken!

We geven onafhankelijk advies op maat en helpen jou in je zoektocht. We zijn er voor alle inwoners die woonachtig zijn in de regio Midden Gelderland, maar ook voor werknemers en werkgevers met scholingsvragen. We brengen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in onze regio bij elkaar. Dit doen we samen met regionale partners, door een leven lang leren én werken te stimuleren.

Oriëntatiecarrousel

Zou de ... iets voor mij zijn?

 

Wil je kennismaken met een (nieuwe) sector of beroep? Wil je ervaren of het iets voor jou is? En wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn?
Meld je dan aan voor de Oriëntatiecarrousel!

Aanmelden
Wat is de Oriëntatiecarrousel?
De Oriëntatiecarrousel is een manier waarmee jij kunt ontdekken en ervaren of een bepaalde sector en/of beroep bij jou past. Zodra je dit weet, kijken we met je mee welke mogelijkheden er zijn voor jou om hier te komen. Samen met jou maken we een plan voor de korte en lange termijn.

Wat kan ik verwachten?
Afhankelijk van jouw behoefte kun je één of meer activiteiten van de Oriëntatiecarrousel doorlopen. Zo kun je bijvoorbeeld een rondleiding krijgen bij een school of een werkgever, zodat je een beeld krijgt van een sector in de praktijk. Je kan in gesprek met mensen die het werk al doen en mogelijk een dagje meelopen om te ervaren of jij het leuk vindt!

In de afbeelding hieronder zie je hoe de Oriëntatiecarrousel werkt.

De Oriëntatiecarrousel vind je in het midden: vanuit hier kun je rondkijken en uitstappen bij verschillende activiteiten. Zo kun je sectoren onderzoeken als je nog geen goed beeld hebt van wat er allemaal mogelijk is binnen een sector en welke beroepen er zijn.
Door video’s, een rondleiding, informatie op internet en een VR ervaring kun je een beeld vormen bij een beroep: hoe ziet een werkdag eruit? Werk je binnen of buiten? Etc. Als je weet welk beroep je leuk vindt, kun je een ervaring opdoen in de praktijk. Bijvoorbeeld een gesprek met iemand die het werk doet of een dagje meelopen bij een bedrijf. Je kunt op ieder moment terecht bij het Leerwerkloket, zodat we met je mee kunnen denken en advies kunnen geven over de mogelijkheden passend bij jouw situatie.  

 

 Zie je dit wel zitten? Meld je dan aan voor de Oriëntatiecarrousel!
Aanmelden
Voor wie is de Oriëntatiecarrousel?
De Oriëntatiecarrousel is er voor iedereen die wil ontdekken en ervaren of een bepaalde sector en/of beroep iets voor diegene is. Het maakt niet uit of je op dit moment werkt, een uitkering ontvangt, geen inkomen hebt, of zelfstandig ondernemer bent. Iedereen is welkom!

Wat gebeurt er nadat ik me heb aangemeld?
We nemen binnen één week telefonisch contact met jou op om te bespreken wat jouw behoefte precies is en om samen te kijken welke activiteiten interessant zijn. We spreken van tevoren af wat we gaan doen. Zodra je de activiteit(en) hebt doorlopen, maken we weer een nieuwe afspraak. We kijken samen terug op de activiteiten en maken een plan voor de korte en lange termijn waar je verder mee kan!

Heb je vragen over de Oriëntatiecarrousel?
Neem dan contact op met onze adviseur: Rozemarijn Bruinhof.
Ze is bereikbaar op 06-59836151 en rozemarijn.bruinhof@leerwerkloket.nl

Ook als je twijfelt of de oriëntatiecarrousel wat voor je kan betekenen kun je contact opnemen.

Samenwerken?
De Oriëntatiecarrousel kan zowel individueel doorlopen worden als groepsgewijs in de vorm van een evenement. Alle activiteiten en evenementen organiseren wij op basis van de behoefte van inwoners.

Ben jij werkgever en wil jij inwoners ook een oriëntatie activiteit bieden binnen jouw bedrijf? Of ben je een professional en wil jij samen met ons een evenement organiseren voor een groep inwoners? Neem dan contact op!


​​​​​​