Hét startpunt bij vragen over leren en werken!

We geven onafhankelijk advies op maat en helpen jou in je zoektocht. We zijn er voor alle inwoners die woonachtig zijn in de regio Midden Gelderland, maar ook voor werknemers en werkgevers met scholingsvragen. We brengen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in onze regio bij elkaar. Dit doen we samen met regionale partners, door een leven lang leren én werken te stimuleren.

Diplomawaardering (Diploma evaluation)

Want to evaluate your diploma/ international credentials? Go to the website of the International Credential Evaluation
Refugees from Ukraine can get their diploma evaluated for free. More information on previous education, see this website by the UAF. 

Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen, maar heb je een buitenlands diploma? Dan kan je bij het Informatiecentrum Diplomawaardering (IcDW) een diplomawaardering aanvragen. De diplomawaardering geeft aan wat de waarde is van je buitenlandse diploma in vergelijking met een Nederlandse opleiding. Het is geen officële diploma erkenning. Met een diplomawaardering kun je aan werkgevers duidelijk maken wat je te bieden hebt.

Diplomawaardering voor Aanvragen bij Kosten
Een opleiding in het reguliere onderwijs Nederlandse onderwijsinstelling of het Internationaal centrum voor Diplomawaardering (IcDW) €148,83* (tenzij de onderwijsinstelling de kosten draagt)
Een opleiding in het particulier onderwijs Nederlandse onderwijsinstelling  Informeer bij de onderwijsinstelling naar mogelijkheden voor vrijstelling of een verkort opleidingsprogramma.
Werkzoekende in beschermd beroep

Nuffic

Voor mbo-opleiding bij SBB

Voor hbo- of universitaire opleiding

Geen (aan de procedure kunnen wel kosten verbonden zijn)
Nederlandse titel na een internationale diplomawaardering DUO Geen

* De reguliere procedure duurt vier weken en kost € 148,83 inclusief BTW. Een spoedaanvraag duurt twee weken en kost € 212,96.

Advies

Wil je persoonlijk advies, neem contact met ons op. 

Handige links:

  • Heeft u een oud Nederlandse mbo-diploma en wilt u dit laten vergelijken met de huidige diploma's? Dan kun je bij SBB het niveau laten bepalen.
  • ​Bent u uw Nederlandse diploma kwijt? Dan kunt u vaak een vervangend document aanvragen of downloaden bij SBB of bij DUO.