Hét startpunt bij vragen over leren en werken!

We geven onafhankelijk advies op maat en helpen jou in je zoektocht. We zijn er voor alle inwoners die woonachtig zijn in de regio Midden Gelderland, maar ook voor werknemers en werkgevers met scholingsvragen. We brengen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in onze regio bij elkaar. Dit doen we samen met regionale partners, door een leven lang leren én werken te stimuleren.

Informatie voor werkgevers

Duurzame inzetbaarheid

Financiële voordelen

Opleiden

Inclusief ondernemen in Arnhem

SROI: social return on investment

Investeren in scholing van medewerkers loont!

Uw bedrijf is voortdurend in ontwikkeling. U heeft behoefte aan vakbekwaam personeel. U overweegt misschien om iemand binnen uw bedrijf op te leiden. De overheid stimuleert een leven lang leren ook op de werkvloer. De overheid biedt financiële regelingen om werknemers binnen uw bedrijf op te leiden en om leerlingen binnen uw bedrijf op te leiden. Terug naar de schoolbanken is lang niet altijd nodig. Een maatwerkopleiding op de werkplek behoort tot de mogelijkheden. Welke financiele mogelijkheden hebt u als erkend leerbedrijf om stages (BOL) en leerbanen (BBL) te behouden? S-BB bracht ze voor u in kaart.

Als u als bedrijf mensen met een beperking aan de slag wilt helpen, dan is hier een handig overzicht voor u als werkgever om te kijken wat er allemaal beschikbaar is aan regelingen en welke stappen u hierin kunt nemen.

De adviseurs van het leerwerkloket zijn de schakel en specialist op de onderwijs- en arbeidsmarkt in Midden Gelderland. Zij hebben de beschikking over verschillende instrumenten en een breed netwerk dat ze inzetten bij het vinden van een antwoord op de vraag. In verband met de coronacrisis vinden er geen fysieke afspraken plaats, maar de oriënterende gesprekken waarin we kijken naar wat iemand zou willen en of dat zou kunnen en hoe dat zou kunnen worden aangepakt, op de korte of wat langere termijn, gaan gewoon door. Als werkgever kunt u uw personeel attenderen op onze ondersteuning bij het zoeken naar mogelijke bij- of omscholing.

NIEUW: we zijn gestart met de oriëntatiecarrousels, doet u mee? En zet u de deur open voor onbekend talent? Voor meer informatie zie de flyer over de oriëntatiecarrousels. 

HANDIGE WEBSITES EN DOCUMENTEN